Welkom!

Tevens wordt dit een uitstalling van ontwerpen en kunstprojecten die ik als afgestudeerd theatervormgever/beeldend kunstenaar maak.

woensdag 20 april 2011

Groen en Magisch!

Een periode van lange stilte op mijn blog, maar zeker niet in het ontwerp-en onderzoeksproces. Gisteren had ik het groen-licht moment en gelukkig schijnt het groene licht ook voor mij! Dus door naar het afstuderen!
Hieronder een impressie van de verdere stappen die ik nu voor mijn decorontwerp heb. Het is ontzettend zoeken naar essentiele vormen en veranderingen teweegbrengen met diezelfde vormen.
Ook tav in de grote zaal of niet, poppen of niet, heb ik een gesprek gehad met regiseusse Gienke Deuten en gaf mij inzicht in waar ik mee bezig ben door het te benoemen met het woord magisch realisme. Dit was voor mij wel een eye-opener en hielp me door te gaan met het spoor wat ik aan het vinden was..
En ik heb gekozen voor de de schouwburgzaal, omdat ik dan gebruik kan maken van de mogelijkheden van de trekkerwanden en het grid. En voor de personages wil ik ook naar een bepaalde vorm van abstractie. En heb nu ook gekozen voor het feit dat alle personages mensen zijn, dus ook de vogels. Maar, zoals bijvoorbeeld Robert Wilson ook doet, wil ik ze depersonaliseren door middel van bijvoorbeeld witgeschminkte gezichten. Juist omdat het over een utopie gaat, een illusie werkelijkheid willen zien worden, klopt het voor mij dat de vogels niet werkelijk vogels zijn, maar mensen, maar wel met een verschil tussen de Atheners.
Hieronder een impressie in foto's van de verdere stappen die ik nu voor mijn decorontwerp heb gezet.

   
1 opmerking:

  1. hey sis,

    gefeliciteerd met het zien van het groene licht... het decor ziet er nu al heel spectaculair uit. vooral die achterwand met die vakjes. hopen dat het ooit echt geproduceerd wordt!

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen