Welkom!

Tevens wordt dit een uitstalling van ontwerpen en kunstprojecten die ik als afgestudeerd theatervormgever/beeldend kunstenaar maak.

vrijdag 28 januari 2011

Poppen-en objecttheateropleiding

Een andere punt die ik noemde in mijn afstudeeronderzoekplan is het volgen van de poppen- en objecttheateropleiding. Hiermee ben ik in januari 2010 begonnen. In december van dat jaar heb ik het eerste jaar afgerond en in januari van dit jaar ben ik met het tweede jaar begonnen.
Omdat ik in de zomer van 2009 meegewerkt heb aan de poppen bij tgWinterberg, werd ik daar zeker van mijn fascinatie voor poppen-en objectheater. Bij het maken merkte ik dat ik eerder kunstwerken aan het maken was dan bespeelbare poppen/objecten. Om poppen te kunnen maken moet je weten wat ze voor het spel moeten kunnen en daarvoor is het goed om ook te weten hoe je een pop kan manipuleren.
De fascinatie was voor mezelf in ieder geval duidelijk en ben ook aan deze opleiding begonnen ook in het kader voor mijn afstudeeronderzoek.

Dit is een foto gemaakt tijdens het eerste lesweekend(15 en 16 januari). Hierin kregen we les van Marlyn Coetsier, waarin we een pop moesten manipuleren en ook nog schakelen naar een eigen spellijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten